Naplo Japanrol

A Fuji arnyekaban

A Fuji arnyekaban

Vásárlás - folytatás

2016. szeptember 15. - Vadrozsa

Mivel eleg hosszura nyulik ez a tema es elfogyott a hely a feluleten, kenytelen vagyok masik bejegyzest kezdeni.

Folytatom a szarazaruval:

A keszetelek sora valtozatos es arban is kulonbozik, attol fuggoen mi kerul a dobozba. Rantott husi, rantott vagy sult zoldseg, rizs, fasirt, hal, friss salata, tesztasalata...stb.
Nehanyat mar kostoltunk, izlett. De mivel en rendszeresen fozok, ritkan vasarolunk ilyet. Este 8 utan ezek is akciozasra kerulnek, a kepeken nehanyukon mar lathato a sarga, learazast jelzo cimke:

Es mivel az elso bejegyzes majusban irodott, most meg szeptember kozepe van, szemezgettem nektek nehany oszi arat is. Az alap elelmiszer arak nem hiszem, hogy valtoztak, arra gondoltam, talan a zoldsegek, gyumolcsok ara csokkent. Gondolok az ideny gyumolcsokre, amik most ernek: szolo, alma, szilva, dinnye es ugye a krumpli, sargarepa, hagyma is ilyenkor szokott a legolcsobb lenni. Itt nem jott be az elmeletem, talan meg remisztobb arakat talaltam mint majusban.
Kepek az alabbi galeriaban, arak 3 penznemben:

Azt hozza kell tennem, hogy a minoseg elso osztalyu. Valogatott, ep, egeszseges gyumolcsoket arulnak. Soha nem vettem meg olyat aminek egy kis hibaja lenne. Otthon a piacon, ha veszek 1 kg gyumolcsot, biztos belecsempesznek legalabb egyet, amit jo esetben rogton meg kell enni, vagy masnap kidobni.
Itt a csomagolas is kifogastalan, a kenyesebbeket talcara helyezik, a gyumolcsot lyukacsos szivacs vedi az utodestol, foliaba tekerik.
Ma vettem 4 db.oszibarackot, 480 Yenert (4 Euro, vagyis kb. 1300 Ft.) Itthon lemertem, pont 1 kg volt. Nem tudom otthon most mennyi kiloja az oszinek, arra emlekszem, hogy amit legutobb vettem, kb. egy hete, olyan volt mint a vatta, vizet kellett innom ra. Ezek itt, isteni finomak, ledusak. Ha ezt nezzuk, megeri az arat.

Update szeptember 24-en:
Ma lementem vasarolni es uj arakra es termekekre lettem figyelmes. Az oszibarack megdragult, megjelent a datolyakorte es a szilva. Nezzetek a kepeket es arakat:

Az utcankban felfedeztunk egy kis husboltot, termekei minoseget bronzeremmel tuntettek ki:

Most inkabb az elelmiszer arakat mutattam meg, de igerem lesznek cikkek, amiben az utazas, szallas es egyeb koltsegekre is kiterek.
Amit eddig tapasztaltam utazas teren: lakasunktol bemenni busszal a legkozelebbi metroallomasig (kb.20 perc buszozas) egysegesen 220 yen (1.9 Euro). Onnan tovabb pl. Tokioba metroval 460-1000 yen  (3.9 -8.6 Euro) kozott mozog, attol fugg, hogy a varos melyik reszebe megyunk.

Meglepetes volt szamunkra, hogy a szokasos 220 V helyett, az itteni konnektorokban csak 110 V aram van. A haztartasi gepeink igy sajnos nem mukodnek. Legjobban a sutot hianyolom, amiben a ropogos bagettek es finom sutik keszultek. Mar Kinaban is sokkal kevesebb kenyeret ettunk, mint korabban, itt meg jobban leszokunk majd. Amivel helyettesiteni lehetne, a rizs es a krumpli, az is draga.
Nezegettuk az itteni sutoket, de csak olyat lattunk, ami kombinalt, mikro-es suto egyben. Egyik magyar srac velemenye szerint, aki egyebkent szakacs, a suto-funkcioi eleg gyengek, neki sok idobe telt kitapasztalni a beallitasokat es akkor sem lett olyan, mintha sutoben keszult volna.

Az Economist Intelligence Unit minden evben listat keszit a vilag legdragabb varosairol, es azt vizsgalja, ezek hogyan viszonyulnak egymashoz a megelhetesi koltsegek szempontjabol. Ehhez tobb mint 160 kulonbozo termek es szolgaltatas atlagarat veszik figyelembe: etkezes, ruhazkodas, kozlekedes, szorakozas, magantanulas, egeszsegugy. Az arakat egysegesen dollarra valtjak, majd sulyozzak a nemzeti fogyasztasi szokasok szerint es hozzaveszik a berszinvonalat.
A  2016-os kimutatas tartalmaz nehany jelentos valtozast az elozo evhez kepest, tobbek kozott a vilagpolitikai bizonytalansag es nehany nemzeti valuta ertekenek jelentos ingadozasa miatt.

A 133 varost tartalmazo listan, Tokio a 11-ig helyen vegzett, Budapest a 107-en.

legdragabb_varosok.JPG

 

 

 

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://yokohamabanelni.blog.hu/api/trackback/id/tr9411706239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása