Naplo Japanrol

A Fuji arnyekaban

A Fuji arnyekaban

Harajuku

2019. április 06. - Vadrozsa

Harajuku a kedvenc varosreszem: nyuzsgo, zsibongo, szines, meghokkento…, napokig el lehet bogaraszni, annyi erdekes programot es latnivalot kinal.

Az Ōta Memorial Museum of Art-ban mar tobbszor voltam es csodalatos ukiyo-e festmenyeket lattam. Sajnos itt fenykepezni nem lehet. A nevre kattintva megnyilik a honlapjuk.

A divatorultek es kulonc oltozekek hodoloi, mindenkepp latogassanak el a Takeshita utcaba, mert foleg hetvegenkent itt paradeznak a kulonbozo divatiranyzatok kovetoi es cosplay rajongok. ITT irtam roluk.
Videok es kepek az utcarol es nehany furcsa, fantaziadus edessegboltrol:

A zoknimaniasok kulonleges darabokkal gazdagodhatnak a Tutu Anna boltban, aki pedig olcso szuvenirre vadaszik van egy DAISO bolt is az utca elejen, ha a Yoyogi park felol kozeledunk. Ez olyan, mint nalunk a 100 forintos bolt, a legtobb cikk 100 (adoval egyutt 108) yenbe kerul.

Ezenkivul az utca az allatkavezok egyik gyujtohelye: bagoly, kutya, macska, suni kavezok varjak allatsimogatasra a latogatokat. Itt nem a minosegi kavekon es italokon van a hangsuly, - altalaban automatabol tudunk valasztani magunknak szurcsolnivalot -, hanem a kedvencek kozelsegen. Bizonyos dij elleneben bent lehetunk 30 vagy 50 percet, ezalatt pedig annyira lefoglalnak a kis aranyosak, hogy nem nagyon erdekel mit iszunk. Legalabbis en igy voltam vele.
Videok a bagoly, cica es Shiba kutya kavezobol:

Ha mar a kulonleges kavezoknal tartunk, akkor a LaForet aruhazzal szemben, a 4.emeleten talaljuk a Kawaii Monster Cafet, ami annyira extrem, hogy meger egy latogatast.

Tovabb haladva eszak fele pedig a Reissue Cafe 3D tejhabkreacioit csodalhatjuk, kostolhatjuk meg.

A kornyek harom legnagyobb bevasarlo kozpontja: LaForet, Tokyu Plaza, Omotesando Hills.
A 7 emeletes LaForet Harajuku divatuzletei fokent a fiatal, noi vasarlokat vonzzak. Itt vannak (B1.5 szint) a Lolita stilust es ennek kulonbozo iranyzatait es szubkulturajat kiszolgalo boltok is. Bovebben ITT.

Vele szemben a 2012-ben megnyitott Tokyu Plaza, szinten divatuzletek, kozmetikumok lelohelye ahova egy tukor-kaleidoszkop szeru mozgolepcson juthatunk be. Az epulet Hiroshi Nakamura dijnyertes epitesz munkajat dicseri. A hatodik szinten nyitott, zold novenyekkel tele kertben pihenhetunk.
Itt kezdodik a tokioi Champs-Elysees, vagyis az Omotesando elegans bevasarloutcaja, ahol a markaboltok mellett a valtozatos epiteszeti stilus is figyelemre melto.
A 2006-ban megnyitott Omotesando Hills 6 emelete, melybol harom foldalatti, mintegy 100 nagykereskedelmi uzletet, kavezot es ettermet foglal magaba. Az epuletet a hires epitesz, Ando Tadao tervezte, es erdekes designelemmel rendelkezik.
A 2002-ben megnyilt Louis Vuitton bolt nemcsak a divatnak hodol, hanem a muveszet rajongoinak is kedveskedik. Az Espace Louis Vuitton Tokyo, tulajdonkeppen egy uvegdobozra hasonlit, amelyet a japan epitesz, Jun Aoki tervezett az epulet legfelso emeletere. Itt idoszakos kiallitasokat rendeznek be, melyek ingyen megtekinthetoek.
A Prada epulete a svajci Herzog & de Meuron epiteszeti ceg munkajat dicseri. A lenyugozo uvegepulet rombusz elemei homoruak, domboruak es laposak, igy a belso vagy kulso mozgas kozben folyamatosan valtozo vizualis benyomasok keletkeznek.

Rogton az utca elejen, jobb oldalon talalhato Tokio egyik leghiresebb es legnepszerubb jatekboltja, a Kiddy Land, ahol az 5 tematikusan berendezett emelet fantasztikus jatekokat, ajandekokat es egyeb termekek szeles valasztekat kinalja a Snoopy, Hello Kitty, Mickey Eger, Star Wars, ….stb.rajongoinak.

Harajuku masik oldalan terul el a Yoyogi park, es a hires Meiji szentely. ITT irtam roluk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://yokohamabanelni.blog.hu/api/trackback/id/tr7414549124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása